Creșteri pe piața asigurărilor din România

foto: PSNews
foto: PSNews

Românii par să fi înţeles riscurile mai bine, dacă ne uităm pe piaţa asigurărilor. Sunt tot mai multe poliţe de asigurare, inclusive cele de sănătate private. Datele Autorității de Supraveghere Financiară arată că, în primele nouă luni ale anului 2023, înregistrăm un avans de 9% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Sectoarele cu cea mai mare pondere sunt asigurările generale, care reprezintă 83% din totalul subscrierilor, și asigurările de viață, cu o pondere de 17%.

Subscrierile provenite de la societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF din alte state au înregistrat un volum de aproximativ 73 de milioane de lei, reprezentând aproximativ 0,6% din totalul subscrierilor și înregistrând o scădere de 6% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Valoarea totală a primelor brute subscrise pentru asigurările auto, inclusiv CASCO și RCA, a fost de aproximativ 9 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului 2023, din care 30% a fost subscris pentru CASCO și 70% pentru RCA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: