RA APPS a avut în 2023 un profit de 750.200 de lei, iar anul acesta se estimează realizarea unui profit de 918.030 lei

Sursa: news.ro

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) anunţă că a înregistrat, anul trecut, un profit de 750.200 de lei, în timp ce pentru anul acesta se estimează realizarea unui profit de 918.030 lei. Precizările vin la scurt timp de la scandalul legat de vila de protocol din Aviatorilor, care ar fi renovată cu 7 milioane de euro.

”În anul 2023, RA-APPS a înregistrat un buget realizat pe profit de 750.20 mii lei, iar pentru anul 2024 există o propunere de realizare a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli (BVC) cu un rezultat de buget de profit în valoare de 918.03 mii lei”, a transmis instituţia, marţi, într-un comunicat de presă.

Precizările RA APPS vin în contextul scandalului vilei de protocol din Aviatorilor.

Recorder a prezentat o investigaţie intitulată ”Palatul Împăratului: şapte milioane de euro din bani publici pentru confortul unei singure familii” potrivit căreia pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti, într-una dintre zonele exclusiviste ale Capitalei, a apărut un şantier învăluit într-o secretomanie totală. Este vorba de lucrări la o vilă de 1200 mp, care a fost, până nu demult, sediu de partid, iar de câteva luni, e transformată, în cel mai mare secret, în reşedinţă pentru o singură familie.

Potrivit Recorder, suma pe care RA-APPS intenţionează să o investească depăşeşte 7 milioane de euro numai pentru renovare şi amenajare. Jurnaliştii precizează că, potrivit legii, cercul demnitarilor care ar avea dreptul la o asemenea locuinţă de protocol oferită de stat este foarte restrâns. Iar majoritatea indiciilor duc către aceeaşi persoană, şi anume preşedintele Klaus Iohannis.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: