VIDEO Andrei Caramitru: PSD mizează pe o confruntare în turul doi cu Simion pentru a câștiga prezidențialele

A. Caramitru
Sursa foto: captură video

Andrei Caramitru a discutat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor despre strategiile politice ale principalelor partide din România. Caramitru a precizat faptul că, dacă Marcel Ciolacu intră în turul doi cu George Simion, liderul AUR, PSD are șanse mari să câștige.

„Dacă ne uităm pe scorul de la europarlamentar, PSD plus PNL a luat puțin sub 50% deci pe liste separate ar lua 30% PSD și 20% PNL. Acuma, din ce știm noi e că  PSD-ul se mobilizează și o să ia scorul partidului în primul tur. Asta s-a întâmplat cu Viorica Dâncilă pentru că nu prea contează pe cine pui acolo, scorul cam acesta este. AUR a avut 15%, la USR mai mult de 8% nu vor avea, poate să pună pe oricine deci diferența e la Geoană care la toate sondajele era pe primul loc. În situația asta probabil de aceea vor să amâne.

Dacă Ciolacu intră în turul doi cu Simion, care probabil că asta speră, în momentul acela toată lumea o să voteze cu el și iese președinte. Însă repet, nu e clar, dacă ne uităm pe sondaje, Șoșoacă o să ia din zona asta suveranistă deci îl trage in jos pe Simion iar Geoana eu nu cred că intră în turul doi. Deci orice alt candidat pentru PSD care nu e Simion în turul doi, PSD-ul pierde. Deci ei sunt obligați cumva să mizeze pe o situație în care să fie ei și Simion.” a concluzionat Caramitru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: