Harghita: Curţi şi subsoluri inundate la Topliţa; pompierii au intervenit toată noaptea pentru evacuarea apei

112 pompierii
Sursă foto: Facebook

Pompierii din judeţele Harghita şi Mureş au intervenit toată noaptea de luni spre marţi pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi subsoluri sau beciuri inundate în Topliţa, în urma ploilor torenţiale, după ce municipiul s-a aflat sub cod roşu de averse şi descărcări electrice.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, iniţial, ca urmare a apelurilor primite la numărul de urgenţă 112, pentru evacuarea apei din 38 de curţi şi şapte beciuri sau subsoluri inundate, au acţionat pompierii militari din cadrul Gărzilor de Intervenţie din Gheorgheni şi Topliţa, alături de pompierii civili de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Topliţa şi Borsec, cu ajutorul motopompelor de mică şi mare capacitate.

Ulterior, IGSU a alocat forţe în sprijin de la ISU Mureş, şi anume două echipaje de la Detaşamentele de Pompieri Târgu Mureş şi Reghin, cu două autospeciale complexe de primă intervenţie şi două motopompe remorcabile.

În cursul dimineţii, apa rezultată în urma ploilor torenţiale a început să scadă şi să se retragă natural din zonele inundate, dar intervenţiile pompierilor continuă.

„În continuare, echipajele din cadrul Gărzii de Intervenţie Nr. 2 Topliţa, sprijinite de cel din cadrul Detaşamentului Reghin, încă intervin pentru evacuarea apei, pe strada Garoafelor din municipiul Topliţa şi pentru îndepărtarea efectelor negative. Echipajele Gărzii de Intervenţie Nr. 1 Gheorgheni şi Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş s-au retras la bază”, a mai informat sursa citată.

Localităţile Topliţa şi Gălăuţaş s-au aflat, luni seara, sub cod roşu meteo de averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: