Erdogan: Turcia va pune capăt în curând operaţiunii sale din nordul Irakului

Sursă foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdoğan

Turcia va pune capăt în viitorul apropiat operaţiunii sale transfrontaliere din nordul Irakului, a anunţat sâmbătă preşedintele Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP şi Reuters.

”Vom pune capăt foarte curând închiderii zonei operaţiunii în nordul Irakului”, a spus Erdogan la ceremonia de absolvire de la Universitatea Naţională de Apărare din Istanbul.

El a adăugat că au fost date ”lovituri serioase organizaţiei teroriste” Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

”Vom completa punctele lipsă ale centurii de securitate de-a lungul frontierei de sud, în Siria. Suntem hotărâţi să eliminăm orice structură susceptibilă de a constitui o ameninţare pentru ţara noastră de-a lungul frontierelor cu Irak şi Siria”, a accentuat şeful statului turc.

În aprilie 2022, Turcia a lansat o operaţiune pentru securizarea frontierei sale cu nordul Irakului, zonă de unde, potrivit Ankarei, PKK lansa atacuri asupra teritoriului turc.

”Organizaţia separatistă a devenit incapabilă să acţioneze în interiorul frontierelor noastre. În Irak şi Siria, ea este complet ascunsă. Suntem peste tot pe urmele ei, cu soldaţii, poliţiştii, jandarmii şi agenţii noştri de informaţii”, a subliniat Erdogan.

PKK, declarat organizaţie teroristă de Turcia, SUA şi Uniunea Europeană, luptă din 1984 pentru autonomie kurdă. De atunci, în conflictul cu armata turcă au murit peste 40.000 de persoane.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: