Violențele din Leeds, cu români implicați: Poliția face arestări în timp ce își apără decizia de a retrage polițiștii

Sursa foto: X

Poliția din West Yorkshire a efectuat cinci arestări în urma revoltelor din Leeds de joi seară și și-a apărat decizia de a-și retrage polițiștii din fața mulțimii ostile, relatează publica The Independent, preluată de News.ro.

Violența a izbucnit joi seară, în zona Harehills din Leeds, videoclipuri șocante aratând o mașină de poliție răsturnată și un autobuz cu etaj aprins.

Poliția a spus că revolta a izbucnit în timp ce polițiștii s-au deplasat la fața locului în urma informațiilor privind ostilitatea întâmpinată de asistenții sociali care trebuiau să rezolve o problemă de protecție a copilului. Mai multe persoane, printre care și români, au distrus și răsturnat o mașină de poliție și au dat foc unui autobuz. Incidentele au fost declanșate de tentativa de preluare în grija statului a copiilor unei familii de români, după ce unul dintre copii a ajuns la spital cu o lovitură la cap, iar medicii au alertat autoritățile.

Mai multe persoane, printre care și români, au distrus și răsturnat o mașină de poliție și au dat foc unui autobuz. Incidentele au fost declanșate de tentativa de preluare în grija statului a copiilor unei familii de români, după ce unul dintre copii a ajuns la spital cu o lovitură la cap, iar medicii au alertat autoritățile.

În timp ce copiii au fost mutați într-un loc sigur în jurul orei 17.00, mulțimile s-au adunat și situația a escaladat, cu obiecte aruncate în poliție.

Pe măsură ce dezordinea a escaladat, adjunctul șefului poliției Pat Twiggs a spus că polițiștii au fost forțați să se retragă, deoarece a devenit ”evident că poliția este singura lor țintă”.

Decizia a fost criticată, inclusiv din partea consilierului local al Partidului Verzilor Mothin Ali, care a lucrat pentru a reduce violența. Până acum au fost confirmate cinci arestări, dar sunt așteptate mai multe.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: