Legea care prevede înfiinţarea Registrului traficanţilor de droguri, promulgată

Gorghiu
Sursa foto: s.iw.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede înfiinţarea Registrului traficanţilor de droguri. Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a explicat că acest registrul are un rol preventiv şi devine operaţional de la 1 ianuarie 2025. Ea a adăugat că acest act normativ este instrument util în lupta cu drogurilor, iar „registrul naţional al traficanţilor de droguri este un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri”.

„Registrul traficanţilor de droguri este realitate. Preşedintele României a promulgat legea care prevede înfiinţarea unei baze de date pentru a monitoriza mai eficient dealerii de droguri. Siguranţa cetăţenilor români, mai ales a tinerilor, este pe primul loc.  Combaterea fenomenului drogurilor rămâne o prioritate ca ministră a Justiţiei, dar şi ca senatoare. De aceea, am iniţiat împreună cu colegii mei din PNL un act care să creeze un nou instrument util în lupta cu drogurilor: registrul naţional al traficanţilor de droguri este un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri. Ce aduce această lege? La ce foloseşte Registrul? Are rol preventiv. Persoanele înscrise în registru sunt obligate să ofere informaţii despre ce fac, unde merg, cu cine intră în contact. Devine operaţional la data de 1 ianuarie 2025. Era o lege necesară şi mulţumesc tuturor celor care au contribuit la ea”, a scris Alina Gorghiu, luni pe Facebook.

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare organizarea Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri.

„În scopul prevenirii şi combaterii faptelor din sfera ilicitului de droguri, precum şi pentru a evita riscul recidivei, se organizează Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri, denumit în continuare Registrul”, prevede legea promulgată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: