Nouă ieftinire a carburanților și azi, pentru a doua zi la rând

Sursa foto: Pexels
În această dimineață, Petrom a coborât din nou prețurile carburanților, ieftinind de această dată și benzina și motorina vândute în stațiile proprii 
Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburantului din România – de pe strada Brașov din București, monitorizată de noi,  afișează azi, 24 iulie, un preț al benzinei standard de 7,42 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,51 de lei pe litru.

Așadar, în această dimineață, Petrom a coborât prețurile cu patru bani pe litru la motorină și cu trei bani pe litru la benzină, comparativ cu ziua de ieri.

Ieftinirea de azi vine la doar o zi distanță de precedenta. Astfel, ieri, 23 iulie, Petrom a coborât prețurile cu patru bani pe litru la motorină și a menținut prețul benzinei.

De la începutul lunii, am avut parte astfel de de trei scumpiri și de patru ieftiniri. Astfel, înainte de ieftinirea de azi și cea de ieri, a mai fost una săptămâna trecută, pe 18 iulie, când Petrom a coborât prețurile cu patru bani pe litru, și la benzină și la motorină. Pe 8 iulie Petrom a majorat prețul benzinei și motorinei cu patru bani pe litru, iar pe 4 iulie a crescut și prețul benzinei și prețul motorinei cu cinci bani pe litru. La 2 iulie, carburanții s-au ieftinit– Petrom a redus prețurile cu patru bani pe litru, și la benzină și la motorină. Iar la 1 iulie prețul benzinei a crescut cu 43 de bani pe litru, iar cel al motorinei cu 40 de bani pe litru, ca urmare a creșterii accizei la carburanți, companiile petroliere transferând matematic în prețul final de la pompă acciza majorată cu cota de TVA aferentă

Ieftinirile de la pompă de acum au loc în contextul scăderii cotațiilor la țiței. Astfel, la momentul redactării acestei știri, cotația benchmark-ului Brent, de referință pentru Europa și pentru România, era de 81 de dolari pe baril.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

După majorarea semnificativă de preț de la începutul lunii, cauzată exclusiv de creșterea accizei, România a urcat puternic în clasamentul piețelor europene al prețurilor la carburanți. Puteți citi unde ne clasăm acum în Europa

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: