Joe Biden îşi explică retragerea prin nevoia de a-şi ”uni” partidul

Sursa foto: Facebook

Preşedintele american Joe Biden a explicat miercuri că a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat deoarece trebuie să „unească” Partidul Democrat înainte de alegerile prezidenţiale prevăzute să aibă loc în noiembrie, relatează AFP. 

„În ultimele săptămâni mi-a devenit clar că trebuie să-mi unesc partidul în această acţiune crucială”, a spus el într-un discurs solemn rostit miercuri seara, adăugând că a venit timpul „pentru voci noi (…) voci mai tinere”.

Joe Biden a apreciat că America este „mai puternică” decât „orice tiran” în discursul rostit pentru a explica refuzul său de a-l confrunta pe Donald Trump pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

„America este o idee, o idee mai puternică decât orice armată, mai vastă decât orice ocean, mai puternică decât orice dictator sau tiran”, a insistat preşedintele democrat, care s-a retras oficial duminică, după ce a susţinut o dezbatere dezastruoasa la sfârşitul lunii iunie împotriva adversarului său republican. „Este cea mai puternică idee din istoria lumii”, a subliniat el.

Joe Biden a salutat-o pe vicepreşedinta Kamala Harris, favorita democraţilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, numind-o o femeie „cu experienţă şi puternică”.

„Este experimentată, este puternică, este competentă. Ea a fost un partener incredibil pentru mine, un lider pentru ţara noastră. Acum depinde de voi, poporul american, să alegeţi”, a afirmat preşedintele democrat.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: