VIDEO De ce evită Ciolacu o candidatură la prezidențiale. Sociolog: S-ar putea să fie moneda pe care o poate oferi

Sursa foto: Facebook

 

Potrivit ultimului sondaj de opinie, Marcel Ciolacu s-ar situa pe primul loc în intenția de vot pentru alegerile prezidențiale, urmat de Nicolae Ciucă și de Mircea Geoană. Cifrele vehiculate însă pentru locurile doi, trei și patru se află toate într-o marjă de eroare, lucru care duce la ideea că toți candidații ar avea șanse egale, este de părere sociologul Antonio Amuza. În ce privește amânarea anunțului privind candidatura sa la prezidențiale, sociologul a afirmat, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, că Marcel Ciolacu încearcă să o evite.

„În primul rând, tradițional, PSD-ul nu a dat un președinte, dar la pachet cu asta vine și o altă acțiune, respectiv decapitarea liderului de la nivelul partidului. (…) Șansa lui este, de fapt, să nu candideze, ci să își negocieze o continuitate în fruntea Palatului Victoria, pe de o parte și, în același timp, a partidului. (…)

Ei bine, exact candidatura lui s-ar putea să fie moneda pe care o poate oferi. Atrag după mine o serie de voturi care vor fi insuficiente pentru a mă pune în funcția de la Cotroceni și practic, asta îi oferă celuilalt participant la negocieri și automat la lupta pentru prezidențiale șansa pentru a se lansa cu adevărat”, a explicat sociologul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: