Federaţia Solidaritatea Sanitară: În cazul Spitalului Pantelimon din Bucureşti, Consiliul etic nu şi-a îndeplinit rolul

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” afirmă, marţi, că este nevoie de râgândirea sistemului de monitorizare etică a modului în care funcţionează spitalele, mai ales după ce s-a constatat că, deşi există un Consiliu etic la Spitalul Sfântul Pantelilon, acesta nu şi-a îndeplinit rolul. În anul 2023, Consiliul etic nu a avut pe ordinea de zi nicio problemă de natura celor ridicate de anchetele derulate la unitatea medicală în prezent.

”Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” din România constată, cu tristeţe, existenţa unui curent de opinie defavorabil sistemului public de sănătate (…) În domeniul sanitar este evident că prudenţa îndeamnă cetăţenii la precauţie, în joc fiind viaţa şi sănătatea lor. Problema nu o constituie doar opiniile cetăţenilor, ci şi ce facem noi pentru a restabili încrederea acestora, pentru a dovedi că o merităm, alături de limitarea efectelor secundare ale prezentării cazurilor. Considerăm că acum contează ce face sistemul public de sănătate pentru a recâştiga încrederea populaţiei”, a transmis, marţi, Federaţia Solidaritatea Sanitară, într-un comunicatb de presă.

Potrivit sursei citate, ”indiferent de rezultatele anchetei şi procesului celor doi medici de la Spitalul Pantelimon din Bucureşti, este clar că sistemul sanitar are o serie de probleme ce necesită o rapidă soluţionare”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: