Pacienții refuză internarea în Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală,în urma scandalului declanșat de morțile suspecte

Sursă foto: Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

Procurorii nu au reușit până acum să-l audieze pe medicul care a încercat, vineri, să se sinucidă într-o toaletă publică din Brașov și care ar fi iubitul uneia dintre doctorițele arestate în scandalul morților suspecte de la spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Anchetatorii fac însă cercetări in rem pentru vătămare corporală din culpă. Întreaga situație afectează activitatea spitalului, pentru că pacienţii refuză internarea.

Scandalul morților suspecte de la spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală are tot mai multe consecinţe. De la o zi la alta, tot mai mulți bolnavi refuză internarea în această unitate. Dacă înainte de arestări, erau şi peste 200 de internări în fiecare zi, acum vin și de zece ori mai puțini.

Răzvan Jitianu, managerul interimar al Spitalului Pantelimon: Începând de săptămâna trecută, de miercuri, internările au scăzut dramatic. În perioada 8 -16 august, la UPU au fost 1211 prezentări, din care doar 245 internări și refuzuri de a se interna cam 180. Am avut și mai mult de 200 de internări pe zi. Eu fiind chirurg, am avut gărzi și 25 de internări pe gardă, vorbesc de Chirurgie și 7-8 intervenții chirurgicale. Iar acum, în garda de duminică, 4 internări și o singură intervenție chirurgicală de urgențe.

O altă consecință e aceea că spitalul nu va mai asigura gărzi în programul naţional pentru urgenţele de chirurgie vasculară. Unul dintre medici nu poate face gărzi, al doilea a anunţat de mai bine de o lună că întră în concediu fără plată, iar cel de-al treilea, soţul uneia dintre doctoriţele arestate preventiv, a cerut şi el concediu fără plată.

Ministrul Sănătății a dat un ordin ca bolnavii să fie preluați de spitalul de urgență Agrippa Ionescu.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: