Blinken va presa pentru încetarea focului în Gaza. Israelul a lansat noi atacuri în regiune

Sursa foto: Bede Zsolt

Atacurile israeliene au ucis duminică 19 persoane în Gaza, inclusiv şase copii, au declarat autorităţile palestiniene din domeniul sănătăţii, înaintea unei vizite în regiune a secretarului de stat american Antony Blinken pentru a încerca să continue discuţiile de încetare a focului, transmite Reuters.

Copiii şi mama lor au fost ucişi într-un atac aerian israelian asupra unei case din oraşul central Deir Al-Balah, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene.

Armata israeliană a declarat că a distrus lansatoare de rachete folosite pentru a lovi Israelul din oraşul Khan Younis, din sudul oraşului, scena unor lupte intense în ultimele săptămâni, şi a ucis 20 de luptători palestinieni.

Eforturile diplomatice de a opri conflictul Israel-Hamas şi de a asigura un acord pentru returnarea ostaticilor ţinuţi în Gaza s-au intensificat în ultimele zile.

Discuţiile mediate de SUA, Egipt şi Qatar vor continua săptămâna aceasta la Cairo, după o întâlnire de două zile la Doha săptămâna trecută.

Blinken face cea de-a zecea călătorie în regiune de la începutul războiului, la câteva zile după ce Statele Unite au înaintat propuneri de legătură despre care ţările mediatoare consideră că ar reduce decalajele dintre părţile în conflict.

A existat o urgenţă crescută de a ajunge la un acord de încetare a focului, pe fondul temerilor de escaladare regională. Iranul a ameninţat că va riposta Israelului după asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, pe 31 iulie.

La zece luni de la începutul războiului, palestinienii din Gaza trăiesc într-o permanentă disperare de a găsi un loc sigur.

Citeşte mai mult aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: