Siegfried Mureșan: Am solicitat o creștere de 30 de milioane de euro a bugetului pentru Parchetul European

Sursa foto: Facebook Siegfried Muresan
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a solicitat o creștere cu 30 de milioane de euro a bugetului Parchetului European printr-un amendament pentru anul 2025. Motivează prin faptul că Parchetul European are nevoie de resurse pentru a investiga și sancționa orice posibile nereguli. 
„Am solicitat o creștere de 30 de milioane de euro a bugetului pentru Parchetul European
Am depus un amendament la proiectul de buget al Uniunii Europene pentru anul 2025 în care am solicitat o creștere cu 30 de milioane de euro a alocărilor pentru Parchetul European (EPPO), condus de Laura-Codruța Kövesi.
Avem la dispoziție, în acesta perioadă, cea mai mare sumă de bani pe care Uniunea Europeană ne-a pus-o la dispoziție vreodată pentru investiții și reforme. Ca atare, trebuie să ne asigurăm că banii aceștia sunt bine utilizați și nu sunt risipiți, nu sunt fraudați. De aceea, trebuie să oferim suficiente resurse Parchetului European de a investiga și de a sancționa orice posibile nereguli.
În plus, ca negociator-șef pentru viitorul Buget multianual al Uniunii Europene, de peste 1,3 trilioane de euro, obiectivul meu este să folosim banii oamenilor cât mai eficient și în următorii 10 ani. Astfel, trebuie să asigurăm din timp și într-un mod predictibil resurse suficiente Parchetului European pentru a investiga posibilele fraude și de a proteja banii oamenilor.
Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2025 urmează să fie negociat de Parlamentul European cu Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană cu obiectivul de a fi adoptat până la finalul anului în curs.”, a spus Siegfried Mureșan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: