Curtea de Apel Iași decide rejudecarea excepțiilor ridicate de Dumitru Buzatu în dosarul mitei de 1,2 milioane de lei

Sursa goto: Inquam photos/George Calin
Sursa goto: Inquam photos/George Calin

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au decis reluarea judecării în faza camerei preliminare a unor excepții ridicate de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 1,2 milioane de lei drept mită de la un om de afaceri din județ.

Instanța amânase anterior luarea unei decizii în acest caz.

„Având în vedere faptul că unul dintre membrii completului de judecată se află în concediu medical pentru o perioadă lungă de timp, fiind imposibilă reunirea completului pentru deliberare, apreciind că se impune reluarea dezbaterilor pentru respectarea principiului continuității completului de judecată, în temeiul art. 395 alin. 1 din Codul de procedură penală, repune cauza pe rol și stabilește termen la data de 26 septembrie 2024”, se arată în decizia Curții de Apel Iași.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru luare de mită, pe 23 septembrie 2023, în urma unei decizii date de Tribunalul Vaslui, scrie Agerpres.Tribunalul Vaslui a decis, pe 15 aprilie 2024, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Vaslui, acuzat de luare mită, aflat până atunci în arest la Penitenciarul Vaslui. El a părăsit pe 17 aprilie detenția. La sfârșitul lunii iunie, Buzatu a fost plasat sub control judiciar.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: