VIDEO Intotero, PSD: Cei care au făcut afirmații jignitoare la adresa Roxanei Mînzatu își vor cere scuze

colaj PS News

Cei care au făcut afirmații jignitoare la adresa Roxanei Mînzatu își vor cere scuze, este de părere Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse. Invitată în studioul Puterea Știrilor, social-democrata a susținut că „este un mare câștig, pentru noi și pentru Uniunea Europeană, faptul că Roxana Mînzatu este la Comisia Europeană”.

„Eu, personal, sunt foarte încântată că România a negociat acest portofoliu (n.r – România a primit domeniul Oameni, Competențe și Pregătire pentru Roxana Mînzatu în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen) și mai mult, funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, și că primul ministru Marcel Ciolacu a desemnat un om cu multă experiență, un om foarte implicat. Doamna Roxana Mînzatu, vă spun sincer, o cunosc foarte bine, de 4 ani. Am fost colege de bancă la Parlament și indiferent de funcția pe care a avut-o la un moment dat în viață, a fost genul de om care a răspuns la telefon, care nu a uitat de unde a plecat și este foarte dedicată.

De aceea cred că pentru toate aceste probleme sociale, pentru încurajarea românilor noștri plecați care și-ar dori să revină acasă, faptul că Roxana Mînzatu este la Comisia Europeană, pentru noi și pentru Uniunea Europeană, este un mare câștig. Eu sunt convinsă că cei care au criticat-o, după ce Roxana Mînzatu va trece de audierile și va fi noul comisar european și vicepreședinte a Comisiei Europene, activitatea domniei sale îi va determina pe cei care au făcut afirmații nepotrivite sau poate chiar jignitoare să-și ceară scuze”, a declarat ministrul Natalia Intotero, în direct la Puterea Știrilor.

Amitnim că Ursula von der Leyen a anunțat că Roxana Mînzatu a primit postul de vicepreședinte executiv în Comisia Europeană și are domeniul Oameni, Competențe și Pregătire (People, Skills and Preparedness). Este unul dintre cei șase vicepreședinți executivi ai Comisiei Europene, alături de Teresa Ribera (Spania), Henna Virkkunen (Finlanda), Stéphane Séjourné (Franța), Kaja Kallas (Estonia) și Raffaele Fitto (Italia).

„Sunt foarte fericită să îi încredințez Roxanei Mînzatu rolul de vicepreședinte executiv pentru oameni, competențe și pregătire. Ea va avea responsabilitatea pentru competențe, educație și cultură, locuri de muncă de calitate și drepturi sociale. Aceasta se află sub umbrela demografiei. Roxana va conduce în special o Uniune a competențelor și Pilonul european al drepturilor sociale. Ea se va concentra asupra acelor domenii care sunt esențiale pentru a uni societatea noastră”, a declarat Ursula von der Leyen.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: