Ligia Deca le dă bani de chirie studenților care nu prind locuri în căminele facultăților de stat

Sursa foto: YouTube/ captura video

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat un nou proiect care schimbă abordarea în sistemul de educație. Ministerul oferă sprijin studenților care aleg alternative de cazare în afara căminelor instituțiilor de învățământ. Aceștia au acum oportunitatea de a primi subvenții pentru chirie. Metodologia prin care vor fi acordate aceste subvenții pentru cazare și masă este acum în dezbatere publică.

Ministrul Ligia Deca a pus în dezbatere publică metodologia de acordare a subvențiilor pentru cazare și masă, inclusiv pentru studenții care aleg o formă de cazare diferită de căminele studențești.

Conform metodologiei în curs de adoptare, cei care doresc să beneficieze de subvenția pentru chirie trebuie să notifice, în scris, instituția de învățământ în care sunt înmatriculați, la începutul anului universitar, și să atașeze o copie a contractului de închiriere.

De asemenea, studenții care plătesc taxe pot beneficia de facilități de cazare și masă contra cost, precum și de subvenții provenite exclusiv din veniturile proprii ale instituțiilor de învățământ superior sau din fonduri alocate de operatori economici, ONG-uri sau autoritățile publice locale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: