Ciucă: Felicit cetăţenii RM pentru votul în favoarea drumului european! Chiar dacă e o victorie la limită

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, , a transmis, luni, felicitări cetăţenilor Republicii Moldova care s-au pronunţat în favoarea aderării la Uniunea Europeană. ”Chiar dacă e o victorie la limită, acest vot e un mare pas înainte pentru un viitor mai bun”, a afirmat preşedintele Senatului.

”Felicit cetăţenii Republicii Moldova pentru votul în favoarea drumului european! Chiar dacă e o victorie la limită, acest vot e un mare pas înainte pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova”, a scris, luni, pe Facebook, preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă.

Acesta reafirmă că ”România va fi în continuare cel mai puternic susţinător al procesului de integrare şi se va asigura că banii europeni şi expertiza europeană vor construi bunăstarea şi securitatea între Prut şi Nistru”.

”O felicit şi pe doamna Maia Sandu pentru obţinerea primului loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale. O susţin în continuare şi îi doresc din inimă victoria în turul al doilea, pentru a consolida parcursul european al ţării”, a mai transmis Ciucă.

Liderul PNL consideră că ”rezultatul extrem de strâns al votului la referendum arătă însă forţa de manipulare a propagandei ruse”.

”E limpede că Rusia continuă agresiunea hibridă asupra Europei şi în special asupra Estului Europei. Alegerile din România sunt următoarea ţintă a propagandei Moscovei. Trebuie să respingem astfel de manipulări, să respingem mesajele de dezbinare, mesajele anti-europene şi anti-NATO. Românii trebuie să voteze în continuare pentru viitorul euroatlantic, pentru o democraţie liberală şi pentru dezvoltarea economică după model occidental”, a mai transmis Ciucă.

Rezultatele la referendumul proeuropean din Republica Moldova, la ora 08.00, indica egalitate după prelucrarea a 98.29% din totalul proceselor verbale. După prelucrarea a 98,33%, din procesele verbale, scorul era de 50,03% la 49,97% în favoarea celor care spun „DA” aderării Republicii Moldova la UE, iar pe măsură ce mai erau de prelucrat datele din câteva zeci de secţii de vot din disapora, răspunsul DA înregistra un avans lent.

La ora 7:00, ora României, s-au închis ultimele secţii de vot din afara ţării.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: