Teatrul La Scala din Milano reintroduce codul vestimentar obligatoriu. Cu ce NU ai voie să te îmbraci

Sursa foto: Pinterest

Teatrul La Scala din Milano a reintrodus codul vestimentar obligatoriu. Deşi nu fusese niciodată anulat oficial şi era în vigoare din 2015, totuşi în ultimii ani pur și simplu nu a fost aplicat. Instrucțiunile sunt adresate mai ales turiștilor, care apar adesea la teatru într-o ținută prea sport pentru o asemenea instituţie de cultură.

Nu sunt reguli draconice, cum ar fi obligativitatea de a purta cravată sau ținută de seară, ci mai degrabă o serie de instrucțiuni minime enumerate și pe semnele amplasate la intrare și la casa de bilete: fără maiouri, fără pantaloni scurți și mai ales fără șlapi.

Aceste reguli vor fi aplicate de către plasatorii de bilete cu o anumită doză de bun simț, dar și cu avertismentul că celor care nu intră nu li se va rambursa biletul, relatează La Repubblica.

De exemplu, interzicerea maiourilor nu împiedică doamnele să intre cu bluze sau rochii fără mâneci, iar interzicerea șlapilor nu intenționează să excludă spectatorii japonezi cu kimonouri și încălțăminte tradițională.

„Conducerea invită publicul să aleagă îmbrăcăminte adecvată Teatrului, respectând Teatrul în sine, dar și pe ceilalți spectatori. Spectatorii care poartă maiouri sau pantaloni scurți nu au voie în interiorul Teatrului, iar în acest caz, biletele nu sunt rambursabile”, se poate citi pe site.

Dar, în realitate, nu tinerii sunt problema, de fapt, ei au adesea un aspect mai formal sau mai elegant decât persoanele în vârstă, ci străinii cu aspect turistic improbabil. Discuția are de fapt un aspect mai general despre comportamentul care trebuie menținut la teatru. O discuție pe care La Scala o va aborda și printr-un articol în revista de teatru care va fi publicată în numărul din septembrie.

Prin urmare, problema nu este legată doar de îmbrăcăminte. De aceea o altă interdicție se referă la mâncarea și băuturile care nu pot fi aduse din exterior în teatrul La Scala. Ca să nu mai vorbim de faptul că, de-a lungul timpului, eticheta valabilă pentru teatru s-a schimbat. Odată cu apariția telefoanelor mobile au apărut recomandările, adesea ignorate, în toate teatrele din lume, de a nu face videoclipuri și fotografii în timpul spectacolelor, iar la Teatrul La Scala spectatorii au fost obligaţi să nu sprijine telefoanele de balustrade, după ce un dispozitiv a căzut din lojă şi a lovit un spectator din sală.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: