„Șah mat cancerului”: „Sportul minții” se implică în lupta împotriva cancerului la sân

Şah
Sursă foto: Federația Română de Șah

Toţi cei 118 participanţi la “Superliga de Şah” au purtat tricouri roz cu mesajul “Şah mat cancerului!” în ultima zi a competiţiei, la iniţiativa Fundaţiei Superbet, partener strategic al Federaţiei Române de Şah.

Competiţia, care s-a derulat în perioada 23-29 septembrie, la Eforie Nord, a adus faţă în faţă cele mai bune zece cluburi de şah la masculin şi cele mai bune şapte cluburi la feminin.

Iniţiativa Fundaţiei vine în preambulul Zilei Internaţionale a luptei împotriva cancerului la sân, 1 octombrie, şi se alătură programelor anuale ale Fundaţiei Renaşterea pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului la femeile din România.

Purtând tricourile roz, 85 de jucători şi 33 de jucătoare de şah au devenit o voce în lupta împotriva cancerului la sân şi s-au alăturat eforturilor de a creşte conştientizarea importanţei prevenţiei.

“Îi felicităm pe câştigătorii din acest an pentru felul în care s-au confruntat, dar şi pentru deschiderea de a susţine o cauză atât de importantă precum lupta împotriva cancerului la sân. Competiţia Superliga de Şah s-a încheiat, dar lupta împotriva cancerului continuă”, a declarat Vlad Ardeleanu, preşedintele FR Şah.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: