4823 de cereri de concediu de odihnă aprobate într-un singur an pentru angajații Guvernului 

Marcel Ciolacu
Sursă foto: Captură video

Câți oameni lucrează la Guvern? Răspunsul la această întrebare este foarte greu de oferit, dat fiind faptul că oficialii guvernului au evitat întotdeauna să ofere date și cifre concrete la cererile pe care le-au făcut jurnaliștii.

Cu toate acestea, se pot face anumite deducții din unele documente oficiale care poartă antetul Guvernului României. Din Raportul de activitate pe anul 2021 al Secretariatului General al Guvernului, spre exemplu, rezultă că pe parcursul acelui an au fost redactate și înregistrate declarații de avere și de interese pentru un număr de 1125 de demnitari, respectiv 1991 de funcționari.

Dintre aceștia, 100 de demnitari și 350 de funcționari nu au știut sau nu au reușit să completeze corect declarațiile, motiv pentru care au primit consilierii de la SGG. În 2021 au existat 4823 cereri de concediu de odihnă aprobate și au fost emise 722 certificate de concediu medical. Din raportul de activitate pe anul 2020 al SGG reiese că numărul total al concediilor de odihnă a fost mai mic, de 4326 cereri aprobate, cu 523 certificate de concediu medical emise.

Tot în anul 2021 au fost eliberate, cu ajutorul SPP, 135 de cartele magnetice de acces pentru angajaţii Secretariatului General al Guvernului şi ai celorlalte instituţii care au sediul în Palatul Victoria și au fost reactivate 811 cartele magnetice de acces. Au fost emise, de asemenea, 261 de cartele magnetice de acces temporar, pentru invitați și vizitatori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: