PSD îl acuză pe Iohannis de amenințări și șantaj

Prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, transmite că OUG privind migraţia a aleşilor locali respectă Constituţia şi îl acuză pe Klaus Iohannis de ameninţări şi şantaj la adresa primarilor liberali.

 „Am luat act de anunţul făcut astăzi de Klaus Iohannis, conform căruia ACL va ataca OUG privind Statutul aleşilor locali la Curtea Constituţională, dar şi de ameninţările directe formulate de prezidenţiabilul ACL la adresa aleşilor locali care nu vor dori să mai urmeze linia de apropiere de Traian Băsescu, impusă de conducerea PNL. Mi se pare scandalos să formulezi astfel de ameninţări la adresa unor oameni care au fost forţaţi să urmeze o linie politică despre care nu i-a întrebat nimeni nimic. Şantajul şi presiunea asupra primarilor nu reprezintă un comportament de om politic democrat, care mai doreşte să fie şi preşedintele României”, a transmis, miercuri, Dan Șova. 

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Sibiu, Iohannis a lansat amenințări directe la adresa aleșilor locali care intenționează să migreze către alte formațiuni politice în cele 45 de zile prevăzute în OUG.

”Împreună cu specialiştii din Alianţa Creştin Liberală a fost analizată această ordonanţă şi pe lângă faptul că noi politic am declarat şi considerăm că această ordonanţă vine să pregătească un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament şi de faptul că PSD-ul guvernează România, specialiştii noştri consideră că ordonanţa este neconstituţională.

În acest sens, îi avertizez public pe toţi colegii mei din administraţia publică locală, aleşi, preşedinţi ai consiliilor judeţene, primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi supleanţi pe listele consiliilor, să nu se lase ademeniţi şi să nu opteze în concordanţă cu această ordonanţă. Noi, Alianţa Creştin Liberală vom ataca toate aceste acte. Vom ataca ordonanţa, vom ataca fiecare opţiune a unui ales local în parte”, a afirmat Klaus Iohannis.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: