ANAF a închis primele cinci luni cu un deficit la colectare mai redus față de cât estima fostul șef al Fiscului

Facebook/ANAF
Sursa foto: Facebook/ ANAF

ANAF a colectat în primele cinci luni cu circa 8,2 miliarde lei mai puțin față de programul trasat de către Ministerul Finanțelor, potrivit informațiilor Profit.ro. Deși suma este în continuare una îngrijorătoare, situația este ceva mai bună decât cea indicată de fostul șef al ANAF, Lucian Heiuș, la momentul demisiei din funcție, pe data de 29 mai.

La momentul respectiv, întrucât luna mai nu era încheiată, Heiuș a indicat o rămânere în urmă de 8,9 miliarde lei pentru primele cinci luni, dar a menționat că respectiva sumă era o estimare.

În mod obișnuit, ANAF are o situație provizorie a veniturilor colectate pentru o lună, abia în primele zile ale lunii următoare, astfel că pentru luna mai, implicit și pentru perioada ianuarie-mai, putea avea o situație abia în iunie.

Articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: