Armata israeliană anunţă că desfăşoară o „operaţiune precisă şi ţintită” în spitalul Al-Shifa din Gaza

Sursa foto: BBC

Armata israeliană a anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, că desfăşoară o operaţiune împotriva Hamas în spitalul Al-Shifa din Fâşia Gaza şi i-a îndemnat pe toţi membrii grupării militante din spital să se predea, relatează Reuters şi CNN.

Un martor ocular din interiorul spitalului Al-Shifa a declarat pentru BBC că soldaţii israelieni au început să îl ia cu asalt.

„Soldaţii au tras o bombă fumigenă care a provocat sufocarea oamenilor”, spune Khader Al-Zaanoun. „I-am văzut pe soldaţi intrând în departamentul de chirurgie specializată”, a mai spus Khader înainte ca legătura cu el să se întrerupă.

Pe contul de X, IDF pare să semnaleze că, odată intrată în spital, va continua să aibă o prezenţă acolo, pentru că spune: „În continuarea operaţiunii, se aşteaptă ca incubatoarele, echipamentele medicale şi alimentele pentru copii să fie transferate”, relatează The Guardian.

Trei dintre cei 39 de bebeluşi prematuri care erau iniţial în  Al-Shifa au murit de când spitalul a rămas fără combustibil în weekend, pentru că nu a mai putut alimenta generatoarele care le menţineau incubatoarele în funcţiune, potrivit personalului medical. Restul de 36 de bebeluşi care necesită îngrijiri neonatale sunt încă în viaţă, a declarat marţi doctorul Ahmed El Mokhatallali pentru NBC News.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: