Cât s-ar plăti la AUR un loc eligibil la alegeri: „Au cerut mită pentru a pune în funcție pe cineva!”

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Apar noi acuzații fără precedent la adresa partidului condus de George Simion. Invitată miercuri în emisiunea Puterea Știrilor, Rodica Boancă, senatoare aleasă pe listele AUR care a demisionat între timp din formațiune – omul care a sesizat autorităților neregulile privind caravanele medicale, susține că un post pe o poziție eligibilă pe lista AUR la alegeri s-ar plăti cu 5.000 de euro. „Acesta este George Simion, care acceptă donațiile tuturor traseiștilor, tuturor celor care se doresc pe listele parlamentare”, spune Rodica Boancă.

De altfel, senatoarea susține că nu se cunoaște locul în care ajung banii din donațiile pe care AUR le primește prin campaniile pe care le desfășoară și amintește că în 2022 chiar familia sa a donat pentru ajutorarea copiilor din Cernăuți, însă nici până astăzi nu știe unde au ajuns banii.

„George Simion este în partid așa cum l-ați văzut la Revelion, așa cum l-ați văzu în Parlament, lovind o colegă, așa cum l-ați văzut apărând niște violatori. Acesta este adevăratul George Simion, cel care n-a scos o vorbă atunci când niște deputați au fost acuzați și există o plângere și o sesizare și în sensul ăsta, au cerut mită pentru a pune în funcție pe cineva, un domn care dorea să fie pe listă la următoarele alegeri și au cerut câte 5.000 euro. Acesta este George Simion, care acceptă donațiile tuturor traseiștilor, tuturor celor care se doresc pe listele parlamentare.

Nu știm ce se întâmplă cu banii pe care George Simion îi primește din donații. Nu avem niciun fel de verificare a acestor bani. Eu îmi amintesc doar o situație, în 2022, în primăvară, când a fost el a ales președinte, a existat o campanie de strângere de fonduri pentru Cernăuți, pentru copiii din Cernăuți. Am donat pentru o fundație, tot așa paravan. Nici până în ziua de astăzi nu știm dacă acolo au ajuns banii la copii. N-au mai făcut absolut nimic public. Inclusiv noi am donat. Familia mea a donat pentru copii din Cernăuți, nu pentru Simion. Banii aceștia de obicei ajung în acțiunile megalomanice, în turneele, prezentările de candidați ș.a.m.d. în campanie electorală, pe scurt. Banii aceștia se scurg în campanie electorală și sunt bani pe care îi dau oamenii ca să fie puși pe liste”, a declarat Rodica Boancă, fost senator AUR, la Puterea Știrilor.

 

PS News l-a contactat pe George Simion pentru un punct de vedere, însă liderul AUR nu a răspuns solicitărilor noastre până la momentul publicării acestui articol. 

Procurorii din Ialomița îl anchetează pe George Simion

Inspectoratul de Poliție Ialomița a trimis, marți, la Parlament, o informare în care parlamentarii George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu sunt menționați în legătură cu un dosar penal pentru coruperea alegătorilor. Polițiștii întreabă dacă cei patru parlamentari dețin vreo calitate specială prevăzută în Codul de Procedură Penală.

Este vorba despre un dosar înregistrat la Parchetul Slobozia și care vizează caravanele medicale ale AUR – cele prin care oamenii lui Simion umblă prin țară și oferă analize medicale gratis, în speranța că vor obține în schimb voturi.

„În interesul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului penal cu nr 2513/P/2023 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 386 Cod Penal, vă rugăm să ne comunicați dacă numiții: Simion George Nicolae, Târziu Claudiu Richard, Lulea Marius Dorin și Păunescu Silviu Titus dețin o calitate specială din cele prevăzute de art 40 Cod Procedură Penală”, se arată în solicitarea Poliției Ialomița.

Simion este președintele AUR, Claudiu Târziu este senator, Marius Lulea este fondatorul partidului și prezumtivul premier în cazul în care AUR câștigă alegerile, iar Titus Păunescu este deputat AUR.

Art. 386 din Codul Penal spune că:  (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.

Este vorba despre un dosar deschis la finalul anului trecut care se referă la serviciile medicale gratuite pe care AUR le oferă cetățenilor și care ar fi încadrate la foloase oneroase acordate alegătorilor.

AUR organizează în toată țara caravane medicale, oferind cetățenilor servicii medicale gratis. Caravanele medicale au un site propriu și un calendar prestabilit de partid, unde se pot înscrie cetățenii pentru consultațiile gratis oferite de partidul lui Simion.

Citiți și: George Simion, acuzat de mită electorală și alte două fapte grave. Omul care a sesizat autoritățile face noi dezvăluiri

Citiți și: Caravanele medicale ale AUR. Noi detalii din interior: cine mai este implicat și unde se duceau banii

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: