Accidentele rutiere terorizează România. Ce măsuri de vor lua

accident auto
Sursa foto: pixabay

România este o țară în care numărul și gravitatea accidentelor rutiere a depășit orice limită. În fiecare zi au loc peste 1.000 de accidente rutiere. Ocupăm tristul tiltlu de “campioni” europeni din acest punct de vedere, iar această poziție înseamnă, pe lângă miile de vieți pierdute, și costuri uriașe. În acest context, Coaliția pentru Siguranță Rutieră a elaborat un proiect care vizează introducerea unei Săptămâni a siguranței rutiere.

Coaliția pentru Siguranță Rutieră este un demers lansat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR), care adună sub aceeași umbrelă zeci de entități, de la companii private din diverse domenii până la autorități. Coaliția intenționează inclusiv să determine schimbări importante ale legislației rutiere, proiecte expuse pe larg în Carta Albă a Siguranței Rutiere, document despre care Economica a relatat pe larg AICI

Pe lângă elaborarea cartei albe, Coaliția a desfășurat și acțiuni de informare în domeniul siguranței rutiere, prin campanii outdoor sau conferințe.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL