ACL se plânge politicienilor americani

Parlamentarii ACL  George Scutaru, Cornel Dobriţoiu, Tudor Chiuariu , Mircea Liubanovici şi Ion Ariton au trimis o scrisoare politicienilor americani Michael Turner şi Loretta Sanchez, conducerea Grupului de prietenie cu România din Congresul Statelor Unite ale Americii.

Iată scrisoarea:

„Parlamentarii ACL trag un semnal în Congresul SUA arătând recidiva PSD în adoptarea de măsuri abuzive având drept obiectiv fraudarea alegerilor prezidenţiale şi confiscarea totală a puterii în România. Astfel, în scopul favorizării turismului electoral şi a votului multiplu, Partidul Social Democrat a modificat recent o lege organică folosindu-se, în mod ilegal, de acelaşi instrument legislativ – ordonanţa de urgenţă’, se arată în documentul citat.

Membrii Opoziţiei din Grupul Pro-America din Parlamentul României subliniază faptul că vor întreprinde toate demersurile posibile pentru a bloca ordonanţa de urgenţă care ‘schimbă regulile cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale, destabilizând situaţia politică internă în favoarea puterii controlate de PSD’. 

Liberalii şi democrat-liberalii mai precizează că au fost transmise scrisori oficiale către ambasadele statelor UE acreditate în România şi către Ambasada SUA, precum şi Comisiei de la Veneţia. ‘Pe plan intern, Alianţa Creştin – Liberală va face toate demersurile în justiţie şi pe lângă Avocatul Poporului, pentru a determina atacarea ordonanţei de urgenţă la Curtea Constituţională”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: