Actorul Gerard Depardieu, în conflict cu Ministerul Culturii din țara sa natală

Sursa foto: Wikimedia Commons

Actorul Gérard Depardieu a anunțat că îşi pune Legiunea de Onoare „la dispoziţia” ministrului Culturii din Franța, care a anunţat o procedură disciplinară împotriva sa.

Disputa dintre Depardieu şi ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak, continuă să se agraveze. Actorul francez, vizat de două plângeri, pentru viol şi agresiune sexuală, îşi pune Legiunea de Onoare „la dispoziţia” ministrului, potrivit unui comunicat al avocaţilor săi, citat de France Info.

Acest anunţ survine după ce ministrul anunţase, vineri, că deschide o „procedură disciplinară” pentru a decide dacă Legiunea de Onoare a lui Gérard Depardieu trebuie retrasă sau nu.

Într-un atac la adresa ministrului Culturii, avocaţii lui Gerard Depardieu se întreabă dacă ea „nu dă astfel o nouă lovitură unei prezumţii de nevinovăţie deja muribunde”.

Actorul este anchetat, încă din 2020, pentru viol, în urma unei plângeri depuse de o actriţă, dar actorul neagă toate acuzațiile.

Gerard Depardieu a fost decorat cu Legiunea de Onoare de către preşedintele Jacques Chirac, în 1996.

„Un consiliu al Ordinului se va reuni şi va iniţia o procedură disciplinară pentru a decide dacă Legiunea de Onoare trebuie suspendată sau nu, retrasă sau nu (…) Înţeleg că se poate face…”, a declarat ministrul Culturii, care consideră că actorul „face de ruşine Franţa”.

Procedura îi va fi notificată actorului, la începutul săptămânii, de către Marea Cancelarie, a precizat –  vineri seară – cabinetul ministrului culturii pentru France Televisions.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL