Administrație USR: primarul Bacăului și-a mărit salariul cu 50%

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Administrație USR: primarul Bacăului, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, și-a mărit salariul cu 50%. Dezvăluirea a fost făcută, în exclusivitate pentru PS News, chiar de către viceprimarul Cristian Ghingheș, care a explicat că, prin această majorare, edilul Bacăului ajunge să aibă acum salariul de 18.000 de lei net.

„Este vorba despre sporul de 50% pe care cei care conduc instituțiile publice și-l pot da în funcție de fondurile europene pe care le implementează. Este o hotărâre de guvern în acest sens, dar acea hotărâre de guvern spune că se pot acorda aceste sporuri până la 50%. Până acum, primarul avea sporul de 20%, dar după ce și-a modificat acest spor și l-a dus la 50% salariul ajunge acum la 18.000 lei la net.

Eu am fost puțin ironic când am spus că și-a mărit salariul pe merit, pentru că până la urmă acest spor de fonduri europene vine și în momentul în care Bacăul este pe punctul de a pierde din actualul exercițiu bugetar financiar european undeva la 10, chiar 20 de milioane de euro din cauza implementării deficitare a proiectelor pe fonduri europene care se desfășoară astăzi în Municipiul Bacău, mă refer la coridoarele pentru bicicliști, sistemul de management al traficului. Dacă aceste fonduri nu sunt atrase până la 31 decembrie anul acesta, riscăm să dăm înapoi 10-20 de milioane de euro sau să nu atragem acești bani europeni pe care îi avem la dispoziție. Și tocmai de asta apare cumva mirarea mea, dar și a cetățenilor, că primarul și-a dat acest spor de 50% din fonduri europene prin care și-a majorat salariul până la 18.000 lei”, a declarat viceprimarul Cristian Ghingheș, în exclusivitate pentru PS News.

Administrația Viziteu, „haotică și concentrată pe tot felul de găinării”

„Oricum, percepția generală a cetățenilor nu e cea favorabilă pentru un nou mandat. Cetățenii suntem mulțumiți. Din punctul meu de vedere, actualul primar n-ar mai trebui să candideze, pentru că oricum va ieși pe locul trei, cel mai probabil. Cel mult pe locul trei, dacă va mai candida. Administrația Viziteu aș caracteriza-o ca fiind haotică și concentrată pe tot felul de găinării”, a mai spus Ghingheș.

 

 

Cristian Ghingheș

Primarul Bacăului, anchetat de DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar penal, în cazul unui accident produs de primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu cu Dusterul instituției. Evenimentul rutier s-a produs în august anul trecut, însă a fost ținut secret, potrivit ziaruldeiasi.ro

Primarul Bacăului, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, a fost implicat într-un accident cu mașina de serviciu, pe un drum forestier din Neamț. Duminică, 7 august 2022, edilul a luat de la un subordonat cheile Dusterului și a plecat la Schitul Stănile, din comuna Bicazul Ardelean, pe Ceahlău.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local, HCL 56/2015, mașinile Primăriei pot fi conduse doar de șoferii instituției. În caz contrar, trebuie întocmite documente suplimentare.

La întoarcerea de pe Ceahlău, pe un drum forestier, primarul a izbit mașina de o stâncă, după care a sunat la 112. Poliția a venit, a făcut constatarea, iar Dusterul a fost transportat la service.

Potrivit ziaruldebacau.ro, Serviciul Teritorial Bacău al Direcției Naționale Anticorupție a deschis în urmă cu ceva timp un nou dosar penal ce vizează Primăria Bacău. Procurorii anchetează modul în care a fost numit Gabriel Grițcu în funcția de director interimar la conducerea Societății Municipale de Utilități Publice (SMUP).

Grițcu a fost numit la șefia SMUP printr-o dispoziție de primar, semnată de Lucian Stanciu-Viziteu, procedură care ar fi ilegală.

DNA a solicitat o serie întreagă de documente, de la contract, la referate, note, dispoziții, drepturi salariale, fișe de pontaj, documente interne întocmite, fișa postului etc.

Acesta este al treilea dosar deschis de DNA la Primăria Bacău, și toate trei au în vedere angajări sau numiri în funcții. Pe lângă acest ultim dosar, DNA a trimis la instanță rechizitoriul privind angajarea unor consilieri la cabinetul primarului Viziteu, dar anchetează și angajarea lui Răzvan Găină drept consilier la cabinetul viceprimarului Liviu Miroșeanu.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL