Alegeri 2024. Câți bani primesc angajații din secțiile de votare pe 9 iunie

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Alegerile locale şi parlamentare din 2024 vor avea loc pe 9 iunie. Social-democraţii şi liberalii au ajuns la un conses cu privire la comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale acestea vor fi organizate în septembrie.

În cele patru zile de votare vor fi angajate mai multe persoane la respectivele birouri electorale, în funcție de zonă. Iată câți bani câștigă pe zi cei care lucrează la aceste birouri electorale.

Angajații secțiilor de votare, plătiți diferit la alegeri

Angajaţii secţiilor de votare sunt responsabili de listele cu numele cetățenilor, îi îndrumă la secția de votare și, apoi, va trebui să rămână până când secția se va închide. Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, prevede la art. 23 sumele cu care vor fi plătiți angajații secțiilor de votare din România și din străinătate, dar și diurnele.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: