Alexandru Rafila, atac dur la Raed Arafat: Din 4.000 de ambulanţe promise, a cumpărat doar 700

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat miercuri seara la Realitatea TV, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, nu a pierdut prilejul de a se răfui din nou cu rivalul sau, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU).

Unul dintre subiectele centrale ale discutiei a fost legat de achizitia de ambulante, un aspect care a generat controverse in ultima perioada.

Intrebat despre ambulantele pe care Raed Arafat a anuntat ca vor fi achizitionate, Alexandru Rafila a spus: „Problema e sa le cumpere. Nu sa zica doar ca le cumpara. Asta este o problema. Au fost bani europeni pentru a achizitia 4.000 de ambulante in intervalul 2017-2022. Din 4.000 s-au cumparat vreo 700. Atata s-au cumparat, atata au reusit sa cumpere. 85-90% din totalul interventiilor le fac ambulantele”.

Referitor la faptul ca pe SMURD sunt foarte putini medici, acesta a spus: „Sunt luati de la noi, de la UPU, da. Medici si asistenti medicali sunt angajati pe ambulante. Eu acolo aveam o problema legata de medici. Dar daca, de exemplu, de la 112 se trimite la o situatie… Este un algoritm acolo, nu e la noi 112. E tot la domnul Arafat.”

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: