Alexandru Rafila: Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi vizibil

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, la inaugurarea oficială a lucrărilor de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, că, în România, calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor, inclusiv prin construirea celor trei spitale regionale.

„E unul dintre cele mai importante proiecte pe care le desfăşoară România în domeniul asistenţei medicale, e vorba despre cele trei spitale regionale de urgenţă. Lucrările au început la toate cele trei spitale şi aici, la Cluj, va fi o inaugurare simbolică, pentru că deja constructorul lucrează de o lună şi aproape 10% din lucrările pe care trebuie să le realizeze sunt finalizate. E o situaţie mai complicată, aici la Cluj trebuie făcuţi nişte pereţi de sprijin în acest teren, care va fi excavat, trebuie pregătit în mod special, dar sunt convins că şi din punct de vedere al timpului necesar constructorii se vor încadra, iar noi o să facem tot ceea ce este posibil, încât activitatea de construcţie propriu-zisă a edificiului să nu aibă nici un fel de întârziere”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a susţinut că, acum, în România, se construiesc spitale „nu numai cu foarte multă viteză, ci şi de foarte bună calitate”, datorită banilor prin PNRR, dar şi pentru că „sunt foarte mulţi primari, preşedinţi de consilii judeţene care au vocaţia construcţiei”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: