Simonis: E foarte posibil ca anumite şedinţe de plen să se poată desfăşura în sistem hibrid

Alfred Simonis
Sursă foto: Facebook / Alfred Simonis

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat marți că este foarte posibil ca pe măsură ce ne apropiem de campania electorală, anumite şedinţe de plen să se poată desfăşura în sistem hibrid. Deputatul PSD a precizat că ctivitatea desfăşurată în sistem hibrid nu va afecta veniturile deputaţilor, pentru că ndemnizaţia nu e calculată pe baza momentelor sau timpului îl petreci în bancă, ci pe baza activităţii şi a legilor pe care le adoptă.

”S-au mai desfăşurat activităţi online în comisii. Eu sunt unul din cei care insistă permanent ca prezenţa să fie fizică şi şedinţele de plen să fie fizice. (…) Faptul că se lucrează în sistem online nu înseamnă că nu se lucrează. Se adoptă aceleaşi rapoarte, se transmit la plen aceleaşi rapoarte, se legiferează aşa cum se legiferează în sistem aşa cum se legiferează în sistem fizic”, a declarat Alfred Simonis, la Parlament, întrebat despre solicitările unor comisii de a lucra online sau în sistem hibrid până la finalul sesiunii parlamentare, din cauza campaniei electorale.
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a precizat că este posibil ca şi şedinţele de plen să se desfăşoare în sistem hibrid.
”E foarte posibil ca pe măsură ce ne apropiem de campania electorală şi anumite şedinţe de plen să se poată desfăşura în sistem hibrid. Eu va trebui să fiu la tribună, că de aici se conduc şedinţele”, a afirmat Alfred Simonis.
Deputatul PSD a mai afirmat că activitatea desfăşurată în sistem hibrid nu va afecta veniturile deputaţilor.
„Indemnizaţia nu e calculată pe baza momentelor sau timpului îl petreci în bancă, ci pe baza activităţii şi a legilor pe care le adoptă. Că votezi online sau că votezi fizic e aceeaşi lege adoptată şi are aceleaşi efecte”, a explicat Simonis.
Preşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, a solicitat luni, conducerii Camerei Deputaţilor, ca activitatea comisiei să se desfăşoare online, până la finalul anului, ţinând cont de apropierea alegerilor locale şi europarlamentare.
Deputatul arată că acest mod de lucru va permite ca atât activitatea legislativă, cât şi cea desfăşurată în vederea alegerilor să se deruleze fără sincope.
De asemenea, comisia pentru tehnologia informaţiei a cerut să lucreze în sistem hibrid.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL