Alfred Simonis (PSD): În ultimele două decenii, ţara noastră s-a dovedit un membru loial şi valoros al NATO

Alfred Simonis
Sursă foto: Facebook / Alfred Simonis

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Alfred Simonis a declarat, marţi, în şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată marcării a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi a 75 de ani de existenţă a NATO că în ultimele două decenii, ţara noastră s-a dovedit un membru loial şi valoros al Alianţei Nord Atlantice, militarii români s-au aflat pe câmpul de luptă acolo unde a fost nevoie de ei, iar instituţiile civile au sprijinit o prezenţă activă şi onorantă a ţării noastre în cadrul NATO.

”Mă simt onorat să mă adresez dumneavoastră cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la aderarea României la NATO. Aşa cum stipulează Tratatul de la Washington, semnat în urmă cu 75 de ani, NATO este o alianţă al cărei scop principal este acela de a menţine pacea şi de a apăra democraţia”, a declarat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, în discursul din plenul reunit.

Alfred Simonis a subliniat că ”România a aderat la NATO într-un climat de pace şi stabilitate, cunoscând din istorie cât de important este să aibă garanţii solide de securitate în această zonă a Europei, iar prin apartenenţa sa la UE şi la NATO, România are, în prezent, cele mai puternice garanţii de securitate din istorie”.

”În ultimele două decenii, ţara noastră s-a dovedit un membru loial şi valoros al Alianţei Nord Atlantice. Militarii români s-au aflat pe câmpul de luptă acolo unde a fost nevoie de ei, instituţiile civile au sprijinit o prezenţă activă şi onorantă a ţării noastre în cadrul NATO. În prezent, războiul Rusiei din Ucraina aduce cea mai gravă ameninţare la adresa păcii şi securităţii din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial. Aliaţii s-au văzut puşi în faţa unui nou mediu de securitate, la care este vital să ne adaptăm rapid”, a afirmat Simonis.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL