Alina Gorghiu: Obsesia mea este ca parlamentarul care schimbă partidul să își piardă mandatul

Alina Gorghiu
Sursa Foto: Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, ministru al Justiției și senator PNL, a afirmat, marţi, că atunci când Constituţia va fi revizuită, lucru care, în opinia ei, ar fi necesar, ar trebui ca una dintre modificări să prevadă ca parlamentarul care migrează de la un partid la altul să îşi piardă mandatul în Parlament sau să poată fi făcut un referendum prin care populaţia să spună dacă vrea ca acel parlamentar să fie schimbat.

Ea consideră că legiuitorii care pleacă de la o formaţiune la alta pentru a obţine viitoare locuri eligibile sau alte beneficii sunt „trădători şi oportunişti”.

„Există la primari. După cum ştiţi, ei nu pot pleca în timpul mandatului, pentru că îşi pierd mandatul. Din păcate, la parlamentari ai Constituţia care te împiedică, numai că una dintre obsesiile mele este că, atunci când se va face revizuirea Constituţiei, la un moment chiar va fi necesară această revizuire a Constituţiei, să modificăm textul constituţional astfel încât să îşi piardă mandatul sau să se poată face atunci când optează să plece dintr-un partid spre altul, acel referendum prin care tu poţi să îl schimbi pe parlamentarul respectiv”, a spus Alina Gorghiu, întrebată, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PNL Dâmboviţa, dacă va exista vreodată o iniţiativă legislativă pentru ca parlamentarii să nu mai migreze de la un grup parlamentar la altul.

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: