Alina Gorghiu promite mai multe locuri pentru deținuți în penitenciare

Alina Gorghiu
Sursa Foto: Alina Gorghiu

Aflată la Timișoara, cu ocazia aniversării a 10 ani de funcționare a Programului de reeducare în sistemul penitenciar „O zi cu tata”, șefa de la Justiție a spus că „până la sfârşitul anului 2023, România va da în folosinţă 1.275 de locuri noi de detenţie”.

Problemele din penitenciarele din România sunt cunoscute la nivelul Europei. Diferite instanțe refuză să ne extrădeze condamnații, din pricina condițiilor sau a spațiului pe care penitenciarele din România îl acordă deținuților săi. În acest context, Alina Gorghiu a făcut precizarea că în țara noastră se vor crea alte 1.275 de locuri noi de detenție.

Până la sfârşitul anului 2023, vom da în folosinţă 1.275 de locuri noi de detenţie, obligaţie asumată prin Memorandumul Rezmives. Ministerul Justiţiei asigură tot sprijinul necesar în vederea realizării celor două noi unităţi de penitenciar, din Berceni şi Unguriu, al căror stadiu este în prezent în faza procedurilor de achiziţie.

Şi sper ca Ordinul de începere a lucrărilor de execuţie să fie emis la începutul anului 2024, dacă toate lucrurile vor evolua conform calendarului. Penitenciarul din Berceni va avea 1.000 de locuri de detenţie, iar cel de la Unguriu 900. Astfel că, în următorii 4 ani vom avea aproape 2.000 de locuri noi de detenţie, a spus ministrul Justiției.

Potrivit lui Gorghiu, în sistemul penitenciar din România sunt încarcerați peste 23.688 de deținuți, dintre care 1.072 dintre aceștia sunt femei. Alina Gorghiu a subliniat faptul că în țara noastră avem un singur penitenciar exclusiv pentru femei – cel de la Târgșor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: