Alina Gorghiu: Şi România, şi Albania sunt în plin proces de reformă a sistemului penitenciar

Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a întâlnit cu ministrul justiţiei din Albania, Ulsi Manja, ea afirmând că şi România, şi Albania sunt în plin proces de reformă a sistemului penitenciar şi se confruntă cu provocări similare, iar în baza Declaraţiei de Cooperare în justiţie, îşi propun să intensifice schimbul de bune practicii în acest domeniu.

”Discuţii bune cu ministrul justiţiei din Albania, Ulsi Manja. 92% din albanezi sunt pro-europeni. Iar noi susţinem 100% parcursul european al Albaniei. Am discutat cu Ulsi Manja despre disponibilitatea Ministerului român al Justiţiei de a acorda expertiză Albaniei în procesul de preaderare la UE”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.
Ministrul Justiţiei spune că şi România, şi Albania sunt în plin proces de reformă a sistemului penitenciar şi ne confruntăm cu provocări similare.
”În baza Declaraţiei noastre de Cooperare în justiţie, vrem să intensificăm schimbul de bune practicii în acest domeniu”, a subliniat Gorghiu.
Ea a menţionat că un subiect important pe agendă a fost Casa Iorga din Saranda.
”Apreciem abordarea constructivă a autorităţilor albaneze şi am discutat inclusiv despre hotărârea judecătorească din 2015, prin care Casa Iorga trebuie cedată României. În contextul aderării la UE, respectarea deciziilor definitive ale curţilor europene este esenţială. Îi mulţumesc preşedintelui Comisiei juridice din Senat, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, pentru că a participat cu mine la întrevedere”, mai afirmă Alina Gorghiu.
MInistrul precizează că s-a bucurat să afle că peste 60% din miniştrii albanezi sunt femei.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: