Amendă de 60.000 de lei pentru o firmă după incidentul cu scurgeri de uree pe calea ferată

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Garda de Mediu Constanţa a amendat cu 60.000 de lei firma care transporta uree cu un tren, iar zeci de tone din marfă s-au scurs pe calea ferată, incidentul având loc la sfârşitul săptămânii trecute.

„Garda de Mediu Constanţa a sancţionat societatea de transport mărfuri pe calea ferată, urmare a incidentului din data de 6 august. În jurul orelor 20:20, trenul compus din 36 de vagoane, încărcat cu uree în Portul Constanţa, a fost frânat de persoane necunoscute. Au fost acţionate vanele de descărcare de la patru vagoane din care s-au scurs circa 25 tone uree pe sol, de-a lungul căii ferate, la intersecţia cu strada Theodor Speranţia, în zona staţiei de epurare Constanţa Sud”, a transmis Garda de Mediu Constanţa.

Sursa citată a menţionat că transportatorul, cu sediul în Cluj-Napoca, a fost amendat cu 60.000 lei pentru nerespectarea conditiilor din autorizaţia de mediu, respectiv neanunţarea incidentului/poluării accidentale, neluarea măsurilor operative de intervenţie, recuperarea produsului şi curăţarea zonei afectate de pierderile de îngrăşăminte chimice din vagoane.

Garda de Mediu Constanta a mai precizat că nu a fost anunţată despre eveniment, fiind realizate verificări dupa apariţia informaţiei pe un canal de televiziune.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL