ANAF: Se depun eforturi pentru a asigura o funcţionare fluentă şi fără întreruperi a sistemului RO e-Transport

Facebook/ANAF
Sursa foto: Facebook/ ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală depune eforturi pentru a asigura o funcţionare fluentă şi fără întreruperi a sistemului RO e-Transport, fiind efectuate demersuri de optimizare a performanţei şi de scalabilitate a sistemului, astfel încât să poată face faţă vârfurilor de solicitare, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

Reprezentanţii ANAF precizează că sistemul RO e-Transport, implementat pentru reducerea evaziunii fiscale şi crearea unui mediu de afaceri concurenţial sănătos, este disponibil contribuabililor 24/7. Astfel, codul UIT (codul generat de Sistemul RO e-Transport prin intermediul căruia se identifică bunurile aferente fiecărei relaţii comerciale care face obiectul transportului de bunuri) poate fi generat din timp, în vederea desfăşurării în bune condiţii a transporturilor rutiere de bunuri supuse monitorizării.

„În conformitate cu art. 11 , alin. (1) din OUG 41/2022, pentru instituirea Sistemului naţional privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri RO e-Transport şi de abrogare a art. XXVIII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021, contribuabilii prevăzuţi de lege îşi pot obţine cod UIT cu suficient timp înaintea începerii transporturilor, evitându-se astfel eventuale situaţii ce ar putea avea ca o consecinţă directă întârzieri. Menţionăm faptul că Sistemul RO e-Transport, ca orice sistem informatic, poate înregistra, în vârfurile de supra-solicitare, încetiniri în validarea proceselor complexe pe care le derulează. În acest sens, ANAF depune eforturi pentru a asigura o funcţionare fluentă şi fără întreruperi cu RO e-Transport, fiind efectuate demersuri de optimizare a performanţei şi de scalabilitate a sistemului, astfel încât să poată face faţă vârfurilor de solicitare fără a compromite timpul de răspuns”, se subliniază în comunicat.AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Ada Vîlceanu)

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: