ANALIZĂ Tabloul alegerilor locale de la Sectorul 6. Actualul edil, Ciprian Ciucu, favorit net

Ciprian-Ciucu
INQUAM PHOTOS - SABIN CIRSTOVEANU

Edilul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, şi cei doi viceprimari în funcţie – Alexandru Gâdiuţă şi Mihaela Ştefan – candidează la alegerile din 9 iunie pentru fotoliul de primar. La Sectorul 6, „bătălia” pentru funcţia de edil se dă, anul acesta, între zece candidaţi. Acum patru ani, pentru funcţia de primar au candidat 16 persoane – patru femei şi 12 bărbaţi.

Ciprian Ciucu (PSD – PNL)

Actualul edil, Ciprian Ciucu, candidează pentru un nou mandat. Între 2015 – 2016 a fost președintele Consiliului Național de Integritate al ANI. A demisionat pe 1 martie 2016 pentru a deveni candidat independent la Primăria Municipiului București. În aprilie 2016 s-a înscris în PNL, devenind capul de listă al candidaților acestui partid la alegerile municipale. A fost consilier general al Municipiului București din iunie 2016 până în 2019. În cadrul Consiliului General, a fost unul din principalii adversari ai primarului general de la acea dată, Gabriela Firea.

Sursă foto: Facebook / Ciprian Ciucu

La alegerile locale din 2020, a fost desemnat candidat pentru primăria Sectorului 6 al Bucureștiului din partea PNL, susținut și de Alianța USR-PLUS, câștigând postul de primar cu 48,2% din voturi, în timp ce Gabriel Mutu, candidatul PSD, a obţinut 35,2%.

Ținând cont de actuala susținere, Ciprian Ciucu pleacă drept favorit în cursa pentru un nou mandat la Sectorul 6.

Ana Maria Mihaela Ştefan (Alianţa Dreapta Unită)

Mihaela Ştefan, actualul viceprimar la Sectorului 6, este candidatul USR pentru fotoliul de primar al sectorului condus acum de Ciprian Ciucu. Aceasta şi-a lansat candidatura în februarie, în cadrul unui eveniment la care au participat, printre alţii, Nicuşor Dan.

Ana Maria Mihaela Ştefan
Ana Maria Mihaela Ştefan / sursa – captură foto

Mihaela Ștefan are 37 de ani şi este licenţiată în studii administrative la SNSPA, Facultatea de Administraţie Publică. Născută la Slatina, a făcut facultatea la Bucureşti şi a rămas să lucreze în Capitală, în domenii precum vânzările ori industria automotive.

Conform declaraţiei de avere, are un apartament cumpărat în 2013, de 52 de metri pătraţi, în Bucureşti şi mai deţine jumătate dintr-un alt apartament, de 53 de metri pătraţi, în Slatina. Banii din bănci, număraţi la momentul publicării declaraţiei de avere, însumau 44.200 de lei şi 8800 de euro. Are şi un credit scadent în 2033, de 49600 de euro, contractat în 2013, la momentul achiziţionării apartamentului. Mihaela Ştefan ridică 12.000 de lei pe lună pentru funcţia de viceprimar.

Valentin Florea (independent)

Valentin Florea a ajuns să candideze independent după ce a plecat cu scandal din AUR. Acesta fusese desemnat anterior candidat la Primăria Sectorului 6 din partea formațiunii extremiste. El l-a caracterizat pe George Simion drept ”un gunoi” și l-a acuzat că a impus pe listele de candidați traseiști.

Valentin Florea, sursa foto: Valentin Florea

Așa cum notase anterior PS News, Valentin Florea a stat toată viața sa în galerie și a devenit liderul Peluzei Nord al echipei de fotbal Steaua. Pe site-ul său nu publică un CV cu date exacte, dar aflăm că a studiat la Colegiul „Victor Babeș” și apoi la Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept. Nu a devenit avocat, ci a lucrat ca agent imobiliar și „în birouri notariale”. Acesta mai precizează că a făcut și Facultatea de Istorie, de la Universitatea București.

AUR, PUSL, REPER, SOS România și restul

Restul partidelor aruncă în luptă candidați de umplutură. Bogdan Daniel Pintileasa de la Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) este licenţiat în ştiinţe administrative. În prezent este director executiv însă nu are niciun fel de experiență în administrația publică. La fel, candidatul SOS România, Daniel Tulugea este de profesie jurist, iar în prezent activează ca administrator de societate comercială.

AUR încearcă să își revină după ce și-a pierdut candidatul și o aruncă în luptă pe Monica Iagăr. Aceasta este în prezent pensionară, dar anterior a fost atlet de performanţă, cucerind numeroase medalii la săritura în înălţime. De două ori, în 2000 și 2004, a participat la Jocurile Olimpice. Este posibil ca partidul lui Simion să mizeze pe notorietatea acesteia pentru a încerca să obțină puncte electorale, însă ținând cont de competiție, șansele acesteia sunt minime, mai ales că Iagăr nu are nici un fel de experiență în administrația publică.

Anne Maria Cristina Bordianu de la REPER este medic stomatolog, fără experiență politică, iar Constantin Oprea, candidatul PRM este ghid turistic. La fel, Valentin Licxandru de la Partidul Alternativa Dreaptă, este în prezent director de vânzări, fără experiență politică. În fine, Alexandru Valeriu Gâdiuţă, de la Partidul Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi (D.R.E.P.T.), este specialist în geografia mediului, în prezent viceprimar al Sectorului 6. Acesta are experiență politică, însă ținând cont de numărul de contracandidați și de notorietatea lor, șansele acestuia sunt minime.

Autor

  • Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: