Andrei Caramitru, noi critici la adresa lui Nicușor Dan: E o nenorocire

colaj foto

Andrei Caramitru îl critică pe primarul Nicușor Dan într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook. „Primarul se laudă ca a plătit aproape 2 miliarde de lei pe an (!!!). Cica e veste bună. Alea 2 miliarde sunt de fapt bani care NU merg în spitale școli drumuri parcuri înfrumusețarea orașului. E o nenorocire de fapt !!!!”, scrie Andrei Caramitru.

„Postare pentru oameni deștepți doar. E cu cifre, analiza serioasă

Vorbim despre marea problema a Bucureștiului – încălzirea . Funcționează așa : 60-65% sunt racordați la sistemul central. Elcen cumpără energie, încălzește apa – pe care o vinde la RADET (țevile) și ajunge la oameni. Prețul e subvenționat 2/3 din bugetul PMB.

Primarul se laudă ca a plătit aproape 2 miliarde de lei pe an (!!!). Cica e veste bună. Alea 2 miliarde sunt de fapt bani care NU merg în spitale școli drumuri parcuri înfrumusețarea orașului. E o nenorocire de fapt !!!!

O luăm însă pe bucăți ca să înțelegeți :

– costul gigacaloriei în București e de 963 de lei. E mai mare ca media (cel mai bine e în Oradea unde e doar de 441). Sunt 2 motive : Elcen e super-învechit deci produce scump, și RADET are țevile sparte tot din subinvestitie și faliment. Pentru ca primăria – în trecut – nu plătea toți banii și atunci astea în lanț intrau pe pierdere . Acum – da se refac țevile – însă ritmul e de 20-25km/an. Și sunt 3000km în total. Ce se face acum e frecție la picior de lemn (se rezolvă jumătate de problemă în ritm de melc).

– subvenția e ENORMĂ. Bucureștenii plătesc MAI PUȚIN decât în Oradea, Botoșani, Craiova, Timișoara sau Tulcea. De ce? Când veniturile în oraș sunt cele mai mari din țară ? De ce sunt la fel și pentru Primăverii și pentru Rahova? E absurd , imbecil așa ceva

Bun. Ce ar fi trebuit făcut de fapt – să ajungem la nivelul Oradei (care are subvenție aproape zero și prețurile sunt rezonabile totuși). De aia arată orașul cum arată ca în loc să dea bani pe subvenții imbecile bagă banii în ce contează. Cum?

– PMB să preia Elcen și să comaseze cu RADET. Ideal după privatizează sau cotează pe bursă să atragă bani pentru investiții / retehnologizare / schimbat țevi.  Așa taie costul de producție masiv

– în 2-3 ani un plan agresiv de a reduce subvenția și de a o ținti pe persoanele defavorizate

– așa eliberezi vreo 400 de milioane de EUR ca să investești în oraș în plus PE AN. E enorm.

Se aude ? Sau e prea greu ????”, notează Andrei Caramitru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL