ANM: Cod portocaliu de inundații pe râurile mici din județul Arad

Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o nouă avertizare de fenomene imediate Cod portocaliu care vizează râurile mici din bazinul hidrografic Crişul Alb, judeţul Arad, până la ora 24:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Crişul Alb – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Gurahonţ – amonte confluenţă cu râul Sebiş, judeţul Arad.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Zimbru şi Feniş.

Totodată, a fost instituit şi Cod galben vizând scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinul hidrografic Sebiş (afluent al Crişului Alb), judeţul Arad.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: