De ce vrea Sebastian Burduja digitalizarea primăriei: „Un calculator nu ia șpagă”

Sursă foto: Captură video/ Facebook

Sebastian Burduja promite digitalizarea serviciilor și transparență maximă la Primăria Capitalei, evident, dacă va fi ales primar general în locul lui Nicușor Dan.

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Generală a Municipiului București, a prezentat o serie de inițiative menite să digitalizeze și să crească transparența administrației locale, într-un interviu în Gândul.

Una dintre propuneri vizează digitalizarea documentelor de urbanism. „În primul rând, trebuie să digitalizăm documentele legate de urbanism, de la certificatul de urbanism până la autorizarea de construire. În Oradea, de exemplu, poți obține un certificat de urbanism în 48 de ore, totul online. Primăria Bucureștiului ar trebui să adopte un model similar, asemenea celui din Boston, unde serviciile sunt accesibile și transparente”, a explicat Burduja.

Candidatul liberal a vorbit și despre nevoia de transparentizare a activității primarului general. „Tot ce înseamnă dispoziții de primar, contracte, inclusiv pe zona asta de știți când cerem un act de la primărie. Lucrul ăsta ar trebui să fie transparent și în momentul în care jurnalizezi evenimentele astea nu mai pot interveni telefoane, relații… Ele intră într-o ordine și ies în aceeași ordine. Deci, un calculator nu ia șpagă”, a subliniat el.

O altă prioritate ar fi implementarea unui Plan Urbanistic General (PUG) dinamic și digitalizat. „Acesta ar fi primul PUG digitalizat cu date spațiale în spate și de fapt ultimul PUG pe care Bucureștiul îl va mai face, pentru că se va adapta după aceea pe datele din teren, de la furnizorii de utilități, rețele. Atunci când cer un certificat de urbanism sau aviz, PUG-ul dinamic îmi spune clar: bun, aici este zonă verde, n-ai cum să construiești. Toate lucrurile astea devin mult mai transparente și mai corecte. E sfârșitul acestor rechini imobiliari când ai un PUG dinamic bine făcut”, a declarat Burduja.

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei a menționat și exemple de bune practici din alte orașe europene, precum pubelele inteligente din Barcelona și semaforizarea inteligentă. „Pubelele inteligente sunt dotate cu senzori care indică nivelul de umplere, optimizând traseele de colectare. În București, semaforizarea inteligentă este implementată doar pe axa nord-sud și în 150 de intersecții, dintr-un total de 800. Din 2012 până în 2024 nu s-a făcut nimic pentru a extinde acest sistem”, a concluzionat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: