Armata israeliană afirmă că a reluat operaţiunile de luptă împotriva Hamas

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Forţele de Apărare ale Israelului au anunţat, vineri, că au reluat operaţiunile de luptă împotriva Hamas, acuzând gruparea că a încălcat termenii armistiţiului trăgând spre Israel, potrivit CNN.

La câteva minute după ce armistiţiul de o săptămână dintre Israel şi Hamas s-a încheiat, vineri, vehicule militare israeliene trăgeau în nord-vestul Gaza, potrivit Ministerului de Interne din Gaza, controlat de Hamas. Ministerul a arătat, într-o declaraţie, că şi aparate de zbor israeliene se aflau în aer, deasupra zonei.

Cu o oră înainte de termenul-limită de vineri, sistemul de apărare anti-aeriană al Israelului a interceptat o rachetă lansată din Fâşia Gaza, a anunţat Armata israeliană. Nu se ştie cine a lansat această rachetă. Armistiţiul, care a intrat în vigoare vinerea trecută, urma să expire la ora locală 7 a. m. Joi, fusese anunţată prelungirea pentru a şaptea zi.

Negociatori din Egipt şi Qatar au insistat pentru a prelungi pauza în luptele din Gaza pentru încă două zile, pentru a obţine eliberarea altor ostatici şi prizonieri palestinieni şi a permite livrarea de noi ajutoare în Fâşia Gaza, potrivit Serviciului de Informaţii de Stat din Egipt.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: