Armata ucraineană cere mobilizarea a 450.000-500.000 de oameni, anunţă Zelenski într-o conferinţă de presă la Kiev

Sursă foto: Twitter

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă marţi, într-o conferinţă de presă, la Kiev, că armata ucraineană a cerut mobilizarea a 450.000-500.000 de persoane suplimentare şi că nu a luat o decizie definitivă în acest sens, relatează Reuters.

Oficiali militari şi guvernamentali de rang înalt urmează să discute ”această problemă foarte sensibilă a mobilizării”, iar Parlamentul urmează să o analizeze după aceea, anunţă şeful statului ucrainean.

O mobilizare de o asemenea amploare necesită o finanţare suplimentară, subliniază el.

”Ei (armata) au propus mobilizatrea a 450.000-500.000 de persoane în plus. Aceasta este o cifră serioasă”, insistă Zelenski.

”Eu le-am răspuns că am nevoie de argumente suplimentare pentru a susţine această decizie. Pentru că, înainte de toate, este o problemă de oameni, este o problemă de corectitudine, este o problemă de capacitate de apărare şi este o problemă de finanţe”, declară el.

În vederea susţinerii unei asemenea mobilizări, în cazul în care se ia o decizie în acest sens, este necesară o finanţare suplimentară în valoare de 500 de miliarde de grivne (13,3 miliarde de dolari), estimează preşedintele ucrainean.

Fostul ministru ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov anunţa în vară că aproximativ un milion de persoane erau angajate în sectorul securităţii şi apărării Ucrainei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: