Autoritățile armene anunță că ultimul autobuz cu refugiați a părăsit Nagorno-Karabah

Sursa foto: The times of Israel
Sursa foto: The times of Israel

Ultimul autobuz ce transporta refugiaţi etnici armeni din Nagorno-Karabah a părăsit această enclavă, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a guvernului armean, informează DPA.

Nazeli Bagdasarian a spus că 100.514 refugiaţi nevoiţi să-şi părăsească casele din Nagorno-Karabah au sosit în Armenia. Ea a adăugat că numeroşi refugiaţi suferă de probleme respiratorii sau sunt imobilizaţi la pat.

Preşedintele azer Ilham Aliev este văzut ca un lider autoritar, iar libertatea presei este limitată în Azerbaidjan, ţară criticată pentru cazurile de încălcare a drepturilor omului.

Vorbind luni la Baku, Aliev a accentuat că Azerbaidjanul este caracterizat de coexistenţa mai multor etnicii şi religii. ”Trăim ca o familie. A sosit timpul să creăm libertate în Caucaz”, a afirmat el.

Anterior, el anunţase că zeci de mii de azeri se vor muta în Nagorno-Karabah. Armenia a acuzat Azerbaidjanul de epurare etnică, acuzaţie respinsă de Baku, care insistă că armenii sunt bineveniţi să rămână în Nagorno-Karabah. Azerbaidjanul a insistat că nu are nicio intenţie de a ataca Armenia.

Luna trecută, Azerbaidjanul a lansat o ofensivă militară în regiunea contestată, forţând capitularea autoproclamatei ‘Republici Arţah’, care nu este recunoscută pe plan internaţional. Liderii armeni ai acesteia au anunţat că ea va fi dizolvată de la începutul anului viitor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: