Avocații lui Ionel Arsene susțin că acesta nu poate fi extrădat pentru că este în depresie și „prezintă risc de suicid”

Ionel Arsene
Sursa foto: X

Avocații lui Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, susțin că acesta nu poate fi extrădat, din rațiuni medicale. Alfredo Gaito și Mario Antinucci, apărătorii din Italia ai fostului politician PSD, au prezentat judecătorilor rapoarte psihiatrice, care arată că Arsene suferă de „tulburare depresivă majoră de natură severă și prezintă un risc ridicat de suicid în cazul în care cererea de predare va fi admisă”. De asemenea, ei mai arată că, odată extrădat, Ionel Arsene riscă „persecuția politică” în România, transmite corrieredellacalabria.

Avocații lui Ionel Arsene consideră că judecătorii din Bari au ignorat cauzele reale pentru care Arsene se află în peninsulă și explică faptul că există un „risc actual de persecuție politică (…) al celui mai important lider politic al grupului de conducere al precedentului guvern al României, puternic contestat de cel aflat în prezent în funcție”.

„În plus”, continuă Gaito și Antinucci, „predarea contrastează cu scopul reeducativ al pedepsei, întrucât executarea în străinătate a pedepsei aplicate unei persoane care și-a stabilit relațiile familiale și sociale în Italia împiedică reintegrarea socială a individului la sfârșitul executării pedepsei și, prin urmare, scopul reeducativ la care trebuie să tindă sancțiunea”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL