Bancherii pot deveni mai productivi cu ajutorul Inteligenței Artificiale Generative

Sursă foto: engineersgarage.com
Sursă foto: X

Inteligența Artificială Generativă va revoluționa sectorul bancar, automatizând sarcini și creând noi oportunități, iar băncile trebuie să se pregătească prin investiții în formarea angajaților, conform unui nou studiu Accenture. 

Utilizând date despre angajați disponibile public, Accenture a analizat activitățile bancare pentru a estima impactul inteligenței artificiale generative asupra timpului angajaților din instituțiile bancare luând în calcul funcțiile acestora și apoi a proiectat implicațiile financiare pentru bănci pe o perioadă de trei ani, folosind date financiare existente de la peste 150 de bănci mari la nivel global.

Potrivit analizei, băncile care adoptă și extind în mod eficient inteligența artificială generativă ar putea crește productivitatea angajaților, simplificând numeroase activități lingvistice.

Băncile vor fi nevoite să optimizeze utilizarea aplicațiilor lor de inteligență artificială generativă și să își perfecționeze angajații existenți, atrăgând în același timp talente specializate în inteligență artificială și date pentru a sprijini extinderea și operaționalizarea tehnologiei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: