Bancnote de 0 euro, în curând în vânzare

Sursa foto: Unsplash

O bancnotă de 0 euro urmează să fie pusă în vânzare începând din februarie, de întreprinderea Euro Banknote Memory, o bancnotă comemorativă cu ocazia marcării a 80 de ani de la Debarcarea în Normandia, relatează Le Figaro.

Pe bancnotă se află fotografii vechi de la eveniment și un afiș pus pe străzile Londrei în 1940 din ordinul generalului Charles de Gaule, scrie News.ro.

Este vorba despre trei date-cheie ale celui de-al Doilea Război Mondial – 18 iunie 1940, data Apelului lui de Gaulle, 6 iunie 1944, Ziua Debarcării în Normandia și 8 mai 1945, data semnării armistițiului.

Bancnota de zero euro este produsă de către Oberthur Fiduciaire în 3.000 de exmplare și reia codurile de securitate ale unei bacnote adevărate – filigrame și numere de serie unice.

Începând din 2015, Euro Banknote Memory comercializează bancnote-suvernir în locuri tursitice precum Acvariul de la Saint-Malo și Opéra Garnier. Vizitatorii pot cumpăra un cupon cu efigia monumentului în valoare de doi euro.

Bancnota care comemorează Debarcarea urmează să fie scoasă la vânzare la 11 februarie la Isle. în Haute-Vienne, în apropiere de Lomoges.

”Valoarea” bancnotei este zero euro, însă amatorii o pot achiziționa cu trei euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: