Bătălia pentru București. Sebastian Burduja: Clotilde Armand e un om vechi, sunt convins că George Tuță va câștiga

Sebastian Burduja
Sebastian Burduja / Puterea Știrilor

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, invitat în studioul PS News TV, la emisiunea “Puterea Știrilor”, unde a vorbit, între altele, despre candidatura lui Cătălin Cîrstoiu din partea coaliției PSD – PNL la Primăria Capitalei.

„Dacă țin bine minte declarația, a spus că își scrie singur programul, dar integrează și ideile de la noi, respectiv de la Partidul Social Democrat filial. La București. E normal să fie așa.

Dânsul își asumă această bătălie și trebuie să fie o listă de priorități, de principii, de proiecte în care dânsul crede și eu aș fi procedat la fel. Ok, la finalul zilei, dânsul răspunde și atunci e normal să aibă echipă de campanie proprie și are un ager de campanie, are programul dânsului în care sper să regăsim cât mai multe idei și sunt și puncte de convergență între noi și parteneri și cu atât mai mult această cursă în care noi acordăm toată susținerea și spuneați, dar sub coordonatorul politic din partea Partidului Național Liberal, nici n-aș putea să nu fiu sub președintele filialei, rol pe care mi-l îndeplinesc cu plăcere, pentru că îmi doresc să dăm Bucureștiului o alternativă la Nicușor Dan”, a spus Burduja.

Acesta a vorbit și despre posibilitatea unei colaborări cu Gabriela Firea.

„Nu e o chestiune de orgoliu pentru mine. Pentru mine scopul acesta de a oferi o schimbare pentru bucureșteni, dublată de o majoritate solidă după data de 10 iunie. De fapt, când își intră în pâine viitorul Consiliul General, merită să te sacrifici, să-ți pui orgoliu la o parte, să spui inclusiv ca filială, pentru că aici nu-i doar despre mine. PNL București în 2020 s-a dat la o parte și a susținut un alt candidat, Nicușor Dan. În 2024 iar se dă iar la o parte și susține un independent dl. Cîrstoiu”, a spus Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a mai spus că momentan este preocupat de ceea ce se întâmplă la Ministerul Energiei. Acesta a vorbit însă și despre situația de la Sectorul 1.

„Am treabă la Ministerul Energiei cât nu-mi văd capul. Plus în calitate de președinte al filialei București, avem de crescut și de construit în următorii ani de zile și o muncă grea și importantă. Încă o dată, eu nu am fost în cursa aceasta pentru o funcție și după aceea să mă repliez pe o altă funcție. Într-adevăr, la Sectorul 1, dacă am o mulțumire după ce am văzut sondajul făcut pentru a testa diverse opțiuni, este că noi, pe scor politic stăm extrem de bine. De fapt stăm pe primul loc în Sector 1.

Și asta pentru că noi, în 2020, după ce a fost aleasă dna. Armand foarte rapid, ne-am dat seama că dânsa nu-i un om de dialog și că a uitat complet de orice fel de angajament pe care și l-a luat în campanie și că de fapt, e un om vechi, poate cu un chip nou, dar de fapt un om vechi în politică și n-am desprins total și-am făcut o poziție în Consiliul Local și iată că bucureștenii au apreciat pentru că au văzut că n-am avut altă miză. Am avut un singur aliat bucureștenii în Sectorul 1. Deci asta e o mare mulțumire. E normal acum ca președintele filialei Sector 1 să candideze.

Nu era corect nici față George Tuță, nici față de colegii mei din filială. Îl susțin și o să fim pe teren foarte mult în Sectorul 1 și sunt convins că va câștiga primăria. Eu cred că într-o campanie și în pre-campanie notorietate va crește pe măsură ce oamenii încep să fie mai atenți la cine sunt candidații, ce programe au, ce idei au. Și chiar nu e o problemă în Sector 1, dna. Armand a bătut orice record de respingere a unui primar în funcție. Este cu grad de respingere de 80-90%”, a mai spus Burduja.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: